Październik 2019
P W Ś C P S N
« sty    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Z branży
  • Medycyna rodzinnaMedycyna rodzinna
    Czasami słyszymy coś na temat medycyny rodzinnej, lecz nie za bardzo możemy od razu skojarzyć o co właściwie chodzi. Mnóstwo osób, które nie wiedzą, co to właściwie może być medycyna …
  • Znaczenie badań MR w profilaktyce raka piersiZnaczenie badań MR w profilaktyce raka piersi
    Rak piersi, który stanowi jedną z głównych przyczyn śmierci kobiet, staje się w ostatnim czasie coraz częstszym tematem dla mediów i osób publicznych, które propagują zdrowie. Nikogo więc nie dziwi …
  • Celiakia, czyli choroba układu pokarmowegoCeliakia, czyli choroba układu pokarmowego
    Wielu osobom trudno jest wyobrazić sobie śniadania bez zwyczajowej kromki chleba. Okazuje się jednak, że jest coraz więcej osób, dla których jedzenie zwykłego pieczywa może być po prostu niezdrowe. Są …

Fasola lekiem na długowieczność

Chcąc zachować pełnię sił oraz zdrowie na długi czas oraz uniknąć przedwczesnej śmierci, warto jeść duże ilości fasoli oraz soczewicy. Właściwości, jakie te składniki posiadają pozwalają na dostarczenie do organizmu odpowiednich wartości, które pozwalają na nie dopuszczenie do przedwczesnej śmierci. Dzięki fasoli, kondycja serca zdecydowanie się poprawi. Nie dojdzie wiec do zawału serca ani innych chorób związanych z sercem. Warto więc dodawać fasolę do potraw jakie się tworzy. Na pewno, odpowiednio dobrze się wtedy na tym wyjdzie. Nie ma takiej opcji, aby mogło być inaczej. Warto wspomnieć również o tym, że fasola pozwala na odpowiednie wyregulowanie poziomu cukru we krwi. Dzięki temu można zahamować objawy cukrzycy oraz nie dopuścić do jej wystąpienia. Na pewno wiec warto dodawać ją do potraw jakie się tworzy. Zrobi się to właśnie dla własnego zdrowia, co stanowić będzie niezwykle korzystną sytuację dla każdego. Na pewno, więc warto o taką roślinę strączkową wzbogacić swoje posiłki. Będziemy wtedy zdrowsi.

Leave a Reply