Maj 2018
P W Ś C P S N
« sty    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Z branży
  • W Polsce nikt nie dba o Twoje zdrowieW Polsce nikt nie dba o Twoje zdrowie
    Szczerze mówiąc w Polsce nikt nie zadba o Twoje zdrowie, jeżeli Ty sam tego nie zrobisz. Służba medyczna jest w tragicznej sytuacji, kolejki oraz ignorowanie pacjentów w potrzebie jest standardem, …
  • Grunt to zdrowieGrunt to zdrowie
    Niejednokrotnie człowiek w swoim życiu musi zmierzyć się z takimi problemami, które to zaliczają się do naprawdę poważnych. Niestety, ale bardzo często dochodzi do takich sytuacji, kiedy to ludzie mają …
  • Zioła i inne terapie naturalneZioła i inne terapie naturalne
    Zanim przemysł farmaceutyczny rozwinął się, ludzie korzystali z dobrodziejstw natury i wykorzystywali do leczenia rozmaite rośliny oraz owoce. Dzisiaj często wraca się do tych metod. Ziołolecznictwo jest coraz bardzie popularne. …

Tłuszcze w diecie

Wielu z nas sądzi, że jedząc tłuste potrawy, szybko buduje sobie tkankę tłuszczową w organizmie. Jednakże, prawa o tłuszczach w naszej diecie jest nieco inna. Dziś postaramy się ją przybliżyć. Przede wszystkim, pamiętać należy, że zarówno tłuszcze roślinne, jak i zwierzęce są w naszym codziennym odżywianiu absolutnie niezbędne do przetrwania – nie można sobie więc ich do końca odmówić. Dzięki nim bowiem, przyswajamy sobie witaminy i mikroelementy – surówka z wielu odżywczych warzyw bez kilku kropel oliwy na pewno nie wniesie niczego pożytecznego do naszego organizmu. Ponadto, tkanka tłuszczowa nie tworzy się z tłuszczy właśnie, jak możemy, na zasadzie analogii, pomyśleć. Tłuszczowa tkanka powstaje w wyniku przetwarzania węglowodanów – przede wszystkim prostych. Dlatego też, dobrym zaleceniem w diecie jest niełączenie ze sobą węglowodanów oraz tłuszczu w jednym posiłku, ponieważ to jest prosta droga do tego, żeby przytyć. Warto o tym z całą pewnością pamiętać, ponieważ znaczenie tego stwierdzenia w codziennym odżywianiu jest bardzo duże. Pamiętać trzeba także, ze tłuszcze roślinne są znacznie bogatsze w przeciwrakowe kwasy omega – 3 i omega – 6. Nie obawiajmy się więc masła, czy też tłustych ryb, ponieważ i one się przydają.

Leave a Reply