Grudzień 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Z branży
  • W Polsce nikt nie dba o Twoje zdrowieW Polsce nikt nie dba o Twoje zdrowie
    Szczerze mówiąc w Polsce nikt nie zadba o Twoje zdrowie, jeżeli Ty sam tego nie zrobisz. Służba medyczna jest w tragicznej sytuacji, kolejki oraz ignorowanie pacjentów w potrzebie jest standardem, …
  • Łykaj odpowiednie tabletkiŁykaj odpowiednie tabletki
    Niestety, ale bardzo wiele ludzi w dzisiejszych czasach jest naprawdę bardzo nierozsądny sposób. Takowe postępowanie bardzo często skutkuje tym, że wiele osób wpada w naprawdę poważne problemy z których to …
  • Zainwestuj w lekarzaZainwestuj w lekarza
    Nikogo z nas nie dziwi to, że człowiek zarabia pieniądze po to, aby po prostu je wydawać. Niestety, ale czasami okazuje się, że człowiek musi wydawać naprawdę sporą sumę pieniędzy …

Tłuszcze w diecie

Wielu z nas sądzi, że jedząc tłuste potrawy, szybko buduje sobie tkankę tłuszczową w organizmie. Jednakże, prawa o tłuszczach w naszej diecie jest nieco inna. Dziś postaramy się ją przybliżyć. Przede wszystkim, pamiętać należy, że zarówno tłuszcze roślinne, jak i zwierzęce są w naszym codziennym odżywianiu absolutnie niezbędne do przetrwania – nie można sobie więc ich do końca odmówić. Dzięki nim bowiem, przyswajamy sobie witaminy i mikroelementy – surówka z wielu odżywczych warzyw bez kilku kropel oliwy na pewno nie wniesie niczego pożytecznego do naszego organizmu. Ponadto, tkanka tłuszczowa nie tworzy się z tłuszczy właśnie, jak możemy, na zasadzie analogii, pomyśleć. Tłuszczowa tkanka powstaje w wyniku przetwarzania węglowodanów – przede wszystkim prostych. Dlatego też, dobrym zaleceniem w diecie jest niełączenie ze sobą węglowodanów oraz tłuszczu w jednym posiłku, ponieważ to jest prosta droga do tego, żeby przytyć. Warto o tym z całą pewnością pamiętać, ponieważ znaczenie tego stwierdzenia w codziennym odżywianiu jest bardzo duże. Pamiętać trzeba także, ze tłuszcze roślinne są znacznie bogatsze w przeciwrakowe kwasy omega – 3 i omega – 6. Nie obawiajmy się więc masła, czy też tłustych ryb, ponieważ i one się przydają.

Leave a Reply